Lidt om hvem jeg er

Velkommen til min hjemmeside

Jeg hedder Hanne Fog, og jeg kan ikke se et stykke papir uden at tegne på det.

Min baggrund er min fars familie, hvor mine to fastere lærte mig at sten er til at male på og stort set alt andet i øvrigt. Gennem min barndom skrev jeg historier og tegnede og lavede figurer, og min far tog mine ting alvorligt, han sagde aldrig “hvor er det fint”, men han kommenterede. “Det er vel nok en smuk farve, man har du tænkt på, at hvis man lægger rød op af den, så kommer den rigtigt i spil”.

Jeg har været så heldig i mit arbejde med børn og deres forældre, at kreative udskejelser er en del af alt fra spille teater til at fortælle eventyr, som børnene har været med til at lave. Som enlig mor med to dejlige unger og fuldtids arbejde, er fritid ikke rigtig fri. Men jeg tænkte, at det blev skønt når jeg skulle pensioneres, hvilket nu hvor jeg nu nyder godt af tredje år af efterløn. Jeg boltrer mig med hvad der falder mig ind, og ved aldrig hvad der sker når jeg sætter blyanten til papiret eller Fimo’et i min hånd Min toværelses hule, hvor stuen reelt er “mit lærred” og atelier, med med andre og egnes billeder allevegne. Mm!

De tegninger jeg vil præsentere for dig her, er reelt en ny start for 6-7 år siden, hvor jeg var ved at komme mig over en langvarig skrækkelig stress sygdom, som bl.a. betød at jeg stadig kunne læse de enkelte ord af en engelsk sætning, men ikke forstå sammenhængen! Mit ældste barnebarn sad og tegnede, og noget drillede. Jeg tog en blyant og ville tegne en tændstikmand til hende… og så kunne jeg IKKE gøre det, det var som om jeg aldrig havde tegnet før.

Da besluttede jeg mig for at det skulle fandme være løgn! Herefter har jeg tegnet stort set hver dag, det har været en meditation, mens jeg spændt ventede på hvad min hånd ville gøre. For det vidste jeg aldrig. Ca. 2/3 af de tegninger er smidt væk, fordi de ikke gjorde mig tilfreds. Halvdelen af resten ligger i en mappe “måske” som jeg aldrig kigger i. Og så er der resten. Jeg har digitaliseret mange af dem, fordi jeg ikke er tilfreds med det grålige skær som min iPhone har kunnet levere, så de er lige til at lægge ud på min hjemmeside. Jeg håber du vil finde et eller flere som du synes om.