Velfærd kapitel 1.

Dér sad de, vores fjerne forfædre, og krøb sammen i forsøget på at holde varmen i en frygtelig kulde. Vinteren var ekstra hård det år, og det var flere dage siden flokken havde fået noget at spise. Sløve øjne stirrede ud i snefoget fra det nødtørftige læ. De små græd ikke mere. Da blev en stor tanke født hos en af dem: NU ER DET NOK!

For os, som lever i koldt klima, har der været indbygget en potentiel tilskyndelse til at forbedre de  eksistentielle grundvilkår.
Takket være en dramatisk læringskurve sidder jeg idag i en tæt, opvarmet bolig, hvor jeg kan brede mig helt alene, og drikker delikat stempelkaffe fra Brasilien.

Hold da op for en luksus! Behøver ikke at fryse, blive ædt af ulve, dø tidligt af udslidthed. Mine søn og datter er vokset op til at blive sunde, stærke, engagerede samfundsborgere… også selvom jeg har været næsten alene om at tage vare på dem. De har haft valgmuligheder og fundet arbejde, som tilfredsstiller deres virketrang.

Mad til min forfader

Hvad mere kan jeg ønske sig: Skattelettelser?
En Ferrari?
Mere mad?

Lykke?
Medvind på cykelstien?

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *